Начало ММА Тейшейра и Прохазка ще си оспорват титлата

Тейшейра и Прохазка ще си оспорват титлата

Тейшейра и Прохазка ще си оспорват титлата
0

Глоувър Тейшейра ще защитава за първи път титлата си на шампион в лека тежка категория на UFC. Бразилецът ще спори с Жири Прохазка на събитието UFC 274, което ще се проведе на 7 май.

Тейшейра има баланс от 33 успеха и 7 поражения в ММА. Той е спечелил цели 28 срещи преди финалния гонг (18 с нокаут и 10 след събмишън). 42-годишният ветеран изчака цели 20 години, за да стигне до желания шампионски пояс в UFC. На 30 октомври 2021 година той събмитна във втория рунд Ян Блахович, детронирайки по този начин „Полската сила“. Бразилецът се намира в серия от 6 поредни успеха в октагона. Тя започна през януари 2019 година с успен със събмишън в първия рунд над Карл Роберсън. Продължи с такъв и над Йон Куцелаба, Никита Крилов, Антъни Смит и Тиаго Сантос.

Жири Прохазка е с баланс от 28 успеха, 1 равенство и 3 поражения в ММА. Спечелил е цели 27 срещи преди финалния гонг (25 с нокаут и 2 след събмишън) Най-добрият чешки боец в момента в UFC не познава „вкуса“ на загубата от повече от 6 години. Неговата серия започна още от престоя му в най-силната японска ММА организация – RIZIN, където стига до титлата в лека тежка категория, и продължава до днес с общо 12 поредни успеха. 29-годишният Прохазка дебютира през юли 2020 година в UFC, нокаутирайки Волкан Йоздемир на UFC 251, а през май 2021 година разби и Доминик Рейес в главния сблъсък на UFC on ESPN 23.