Начало ММА Тони Белю се вижда в ММА
0

Тони Белю се вижда в ММА

Тони Белю се вижда в ММА
0

Бившият световен шампион по бокс в полутежка категория Тони Белю не вижда проблем да се премести, и то – с успех, в смесените бойни изкуства.

37-годишният британец включи себе си в списък от боксьори, които биха могли да преследват сполучлива кариера в ММА, като посочи още двама свои колеги. Напълно логично, на първо място Белю постави Дилиън Уайт, който е шампион по кикбокс и записа светкавична победа в единствения си ММА мач преди години.

„Определено, на първо място ще е Дилиън. Друг, който ще посоча, може и да е изненадващо, но ще кажа Дел Бой (Дерек Чисора, б. а.). Ако някой влезе в тялото на Дел Бой, казвам ви, той не е глупав и няма да позволи на никого да го разнася като парцалена кукла. В интерес на истината Дейвид Хей също може да се бори, но ще предпочета да сложа себе си, вместо него, така че – аз съм третото име“, каза Белю пред Talk The Talk.

twitter.com

Британецът не се е боксирал от края на 2018 г., когато загуби от Олександър Усик в мач за четирите световни титли в полутежка категория. Това беше и едва третото му поражение в общо 34 двубоя, като има и едно равенство.