Начало ММА ТОП 10: Срамни ММА моменти (Част 2)

ТОП 10: Срамни ММА моменти (Част 2)

ТОП 10: Срамни ММА моменти (Част 2)
0

Смесените боеве противопоставят смелчаци, готови да се бият до последна кръв. Все пак всяко правило има и изключения. Поредицата „ТОП 10“ продължава с най-срамните моменти от ММА.

Вижте кои разгледахме в първата част.

Инцидентите с Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов

Понякога малко скандал за реклама може и да не вреди, но в този случай бойците прекалиха. Всичко приключи с масови боеве и мелета – почти едногодишни наказания и солени глоби. Но какво се случи преди това? Две години по-рано дагестанецът нарече Конър „пиле“, а според местната култура терминът има и по-различно (нецензурно) значение. Артьом Лобов защити ирландецът, а скрита камера улови много неприятна сцена, в която Хабиб и хората му заплашват Лобов и дори го хващат за врата.

Последва вендета. Макгрегър и антуражът му нападнаха автобуса на Нурмагомедов, чупейки едно от стъклата. Това доведе до присъда за Конър и обществено порицание. Дните преди мача се превърнаха в ад. Ежедневните обиди и закани излязоха от контрол и дори се чуха смъртни заплахи. Всичко това тотално премина границата на допустимото и оплю сериозно редица (не)писани закони в бойните спортове за уважение на противника. Двамата бойци лепнаха петно на ММА, което едва ли скоро ще бъде изтрито.

Танците на Джо Хардинг

Прекалената увереност може да изиграе лоша шега. Вече споменахме за липсата на респект между някои състезатели в смесените боеве, но тук Хардинг дори се опита да унижи противника. Защитавайки титлата си на BCMMA 18, Джо започна да се перчи и да танцува. Чести погледи към публиката, ръце зад кръста, дори допир на ръкавиците с цел начало на атака. Хардинг извади на показ най-глупавите номера от арсенала си и беше жестоко наказан.

Противникът му Йохан Сега не издържа при поредното циркаджийско изпълнение и забоде брутален ритник, който прати шампиона на пода. Последва безмилостен граунд енд паунд и нокаут. Феновете край октагона аплодираха бурно, защото справедливостта възтържествува.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.