Начало ММА Треньор: Бен Аскрен можеше да е шампион в UFC
0

Треньор: Бен Аскрен можеше да е шампион в UFC

Треньор: Бен Аскрен можеше да е шампион в UFC
0

Един от най-добрите страйкинг треньори в ММА, Дюк Руфъс, вярва че Бен Аскрен е можел да бъде шампион на UFC, ако се бе присъединил към организацията по-рано.

„Щеше да бъде троен шампион – „Белатор“, „ONE FC“ и UFC. Вярвам го. За съжаление, обстоятелствата и тайминга не бяха в негова поза. Виждал съм го как прави невероятни неща в клетката, но понякога в тази индустрия таймингът е най-важен“, заяви треньорът на братята Петис и редица други ММА звезди.

Руфъс потвърди пред MMAfighting.com, че контузията на Бен в таза го е преследвала в подготовките му за всичките му три битки в UFC. Когато съобщи за оттеглянето си от спорта, бившият шампион по колежанска борба сподели, че трябва да се подложи на операция за смяна на тазобедрена става.

„Той просто е толкова корав, продължава въпреки всичко. Не се оправдава никога, но тази контузия определено му повлия много“, продължи майсторът на кикбокса.

Освен, че похвали бойния дух на Аскрен, наставникът му го поздрави и за успехите му в клетката и идентичността му в нея.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.