Начало ММА Треньорът на Адесаня: Бихме се пробвали и срещу Стипе Миочич
0

Треньорът на Адесаня: Бихме се пробвали и срещу Стипе Миочич

Треньорът на Адесаня: Бихме се пробвали и срещу Стипе Миочич
0

Израел Адесаня ще търси предизвикателство в тежката категория, ако се справи с 84-килгорамовите. Това твърди неговият главен треньор, Еуджйин Берман, и назовава шампионът при най-тежките в UFC – Стипе Миочич.

„Израел първо трябва да си свърши работата в „средна“ категория. Там има големи предизвикателства, които трябва първо да изчисти. Поне още три или четири битки, които могат да се случат още тази година. След това ще направим същото, което правим във всички спортове, в които участваме – ще качим категорията. Повярвайте ми, след три-четири битки ще иска да се бие със Стипе Миочич“, заяви Берман пред „Submission Radio“.

В близките седмици Израел е спряган за двубой с Джон Джоунс, но непобеденият боец заяви, че такъв сблъсък ще се случи най-рано през 2021-ра. Джоунс отговори на това изказване с подозрение, че новозеландецът се страхува от него, но дали това е така? Адесаня има насрочен двубой срещу един от най-плашещите бойци, Йоел Ромеро, а ако скочи направо в тежката категория това със сигурност означава, че Адесаня има кураж да се изправи и срещу Джоунс.

„Не решава Израел, а аз. Ако аз реша, че не е време да се бием с Джоунс, няма да го правим. Трябва да направи много неща, за да ме убеди, че е време за битка с Джоунс. Вече прави някои от тях, но Джоунс е много, много добър боец и за да се подготвим за някой като него, трябва да почнем от сега“, категоричен е главният треньор на „City Kickboxing“.

„Мислим, че можем да постигнем доминантна победа над Ромеро с правилните стратегия и умения. Досега всички решения срещу него са били много спорни, но ние виждаме нещата по друг начин. Искаме да спечелим всички пет рунда, както прави Алекс Волкановски. Никога не сме имали план как да приключим Ромеро, затова ще трябва да вземем категорично и петте рунда“, добави експертът.

Цялото интервю с Бауман можете да гледате тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.