Начало ММА Джон Джоунс: Адесаня се страхува от мен
0

Джон Джоунс: Адесаня се страхува от мен

Джон Джоунс: Адесаня се страхува от мен
0

Шампионът в полутежка категория на UFC Джон Джоунс е категоричен, че Израел Адесаня отлага двубой между двамата, защото изпитва страх към него. Джоунс е почти „изчистил“ дивизията при 93-килограмовите и все по-често за негови бъдещи опоненти са спрягани Израел Адесаня, който е шампион в средна категория, и носителя на пояса в тежка категория Стипе Миочич. Непобеденият хегемон в UFC коментира възможните съревнования с тези двама бойци.

„Това не е К-1. Виждал съм го как играе и разбирам защо впечатлява феновете, но мен не може да ме впечатли. Виждал съм хиляди такива като него. Израснал съм с такива като него“, заяви Джоунс по адрес на Израел и неговия опит в професионалния кикбокс.

„Той е изплашен. Говори, че му е нужно време, за да се подготви за преминаване към по-високата категория, но всъщност го е страх. Когато знам, че не си готов да се биеш с мен тук и сега, не ми е нужно повече, за да разбера каква психика имаш“, добави Джоунс.

Роденият в Ню Йорк боец добави, че след една година със сигурност ще бъде по-добър и по-силен, а не обратното, което ще усложни още повече задачата на Адесаня. Преди да се състои евентуален сблъсък между двамата шампиони, те трябва да защитят титлите си. Този уикенд Джоунс ще се изправи срещу непобедения Доминик Рейес, а новозеландецът с нигерийски корени ще трябва да се справи с коравия Йоел Ромеро в главната битка на UFC 248 на 7-ми март.

За MMAfighting.com „Боунс“ разкри, че ако всичко мине „както трябва“ срещу Доминик Рейес, то битка за титлата в тежка категория също е вариант за него.

„Едно нещо знам със сигурност, ще се кача в тежка категория, защото има толкова много елементи на играта, с които не съм запознат. Да кача килограми и да остана чист и силен, как ще се представя, и други. Цял живот се боря с тежки състезатели. Брат ми е един от най-добрите борци в тежка категория на щата Ню Йорк. Всеки ден  в гимназията ми сритваше задника. Тренирал съм и с Травис Браун, Андрей Арловски и още куп добри бойци от тежка категория. Чувствам се комфортно срещу по-големи от мен бойци“,  разказва шампионът.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".