Начало Други Без китайски джудисти на Големия шлем в Париж

Без китайски джудисти на Големия шлем в Париж

Без китайски джудисти на Големия шлем в Париж
0

Международната федерация по джудо (IJF) обяви, че състезатели от Китай няма да участват на турнира от Големия шлем в Париж идния уикенд. Причината е заразата от коронавирус и кризата в най-населената държава.

Посолството на Франция в Китай официално затвори врати, като преди 10 февруари издаването на визи ще бъде невъзможно. Това прави шансовете на състезателите за участие на комерсиалния турнир нулеви. Надпреварата е на 8 и 9 февруари.

Китайската федерация по джудо оттегли регистрацията си в надпреварата.

IJF обяви, че следи с особено внимание ситуацията и кризата в страната. От органа обещаха да направят всичко възможно джудистите от Китай да имат равни шансове за класиране за Олимпийските игри с останалите.

Общо четири състезания от Големия шлем се провеждат всяка година, като те са най-реномираните. Само една победа носи 100 точки – колкото се дават за златен медал от Европейската купа, например.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.