Начало ММА Треньорът на Сирил Ган все още не е сигурен за причините, довели до загубата от Джон Джоунс

Треньорът на Сирил Ган все още не е сигурен за причините, довели до загубата от Джон Джоунс

Треньорът на Сирил Ган все още не е сигурен за причините, довели до загубата от Джон Джоунс
0

Сирил Ган претърпя най-тежката загуба до момента в кариерата си в началото на годината, когато влезе в клетката с Джон Джоунс във втори опит, за да завоюва шампионския колан в тежка категория на UFC. „Боунс“ му приложи „гилотина“, която отне само около 90 секунди от първия рунд, за да бъде подготвена. Наставникът на французина – Фернандо Лопез, до днен-днешен не е сигурен какво точно се обърка в онзи ден.

Хубавото на този спорт е, че може да те смири и да те накара да помислиш преди да действаш. Аз лично вече съм по-смирен. Колкото повече научавам, толкова повече се развивам и попивам повече, а в същото време се чувствам все по-дребен и осъзнавам, че не разбирам нищо. Не знам какво стана тогава. Няма как да съм сигурен. Мога само да ви кажа това, което знам. А то е, че той се чувстваше добре в хода на цялата подготовка. Виждах колко е сериозен към Джон Джоунс. Беше наясно с това, което прави. Сирил беше фокусиран. Той искаше да спечели двубоя. Аз исках да спечели двубоя, но се провалихме, а след това просто трябваше да го приемем. Ако аз и ти искаме да се състезаваме на 100 метра, а ти ме надбягаш без да съм сторил нещо нередно, това означава просто, че си по-добра от мен. Такива неща се случват. Нека спрем да сочим с пръст в търсене на виновници. Не, просто трябва да признаем, че Джон Джоунс беше добър онзи ден. Той беше в добро състояние и се справи добре. Ние допуснахме няколко грешки и толкова“, каза Лопез пред MMA Junkie.

Ган обаче има право на поправка, макар и не срещу американеца. В събота (2 септември) той ще се изправи срещу Сергей Спивак в един от елиминаторите за шампионската титла. Победителят по всяка вероятност ще се нареди до Сергей Павлович в очакване на своя звезден миг.

Преди това обаче самият Джоунс ще трябва да защити колана си срещу Стипе Миочич на 12 ноември в Ню Йорк.