Начало ММА Туиваса влезе в топ 3 в UFC (РАНГЛИСТА)

Туиваса влезе в топ 3 в UFC (РАНГЛИСТА)

Туиваса влезе в топ 3 в UFC (РАНГЛИСТА)
0

Тай Туиваса направи феноменален скок в класацията на UFC в тежка категория. Австралиецът обеляза най-голям седмичен прогрес в ранглистите на организацията. Той се изкачи с 8 позиции, заемайки вече трето място при най-тежките.

Причината е нокаутът му срещу Дерек Люис във втория рунд на събитието UFC 271, което се проведе през уикенда в Хюстън, Тексас.

„Бам Бам“ вече има 5 поредни победи, като всичките е приключил с нокаут. Интересното е, че Туиваса подгони рекорда именно на Люис по спечелени срещи с нокаут при най-тежките.„Черният звяр“ има 11, а 28-годишният австралийски боец има 7.

Туиваса има общ баланс от 14 успеха и 3 поражения в ММА. Той е спечелил 13 от срещите си именно с нокаут. Една от едва трите му загуби е срещу българския боец Благой Иванов-Багата (8 юни 2019 година).

Дерек Люис се свлече в класацията с две места и вече е под номер 5. Шамил Абдурахимов е другият боец, който прави най-голям седмичен спад при най-тежките. Дагестанецът вече е 10-и.

Регрес с по една позиция бележат още Александър Волков, Жаирзиньо Розенструик, Крис Даукаус и Том Аспинал. От днес са съответно 6-и, 7-и, 8-и и 11-и.

Няма други промени в тазседмичната класация при най-тежките.

Благой Иванов запази 13-а позиция.

Лидер, веднага след шампиона Франсис Нгану, е Сирил Ган. Той е следван от Стипе Миочич и Туиваса.