Начало ММА Тупурия готов да защитава титлата си срещу Холоуей, но иска Макс да заложи BMF пояса

Тупурия готов да защитава титлата си срещу Холоуей, но иска Макс да заложи BMF пояса

Тупурия готов да защитава титлата си срещу Холоуей, но иска Макс да заложи BMF пояса
0

Шампионът в категория „перо“ на UFC Иля Тупурия е съгласен да защитава пояса си в категория до 145 паунда срещу бившият му притежател Макс Холоуей, но поставя условие последният да постави на масата наскоро придобития BMF колан. Ако това не се случи и Макс не се съгласи, Тупурия е готов да се изправи срещу Алекс Волкановски.

„Без BMF колана, не искам изобщо този двубой. Вълнувам се от такава възможност. Макс казва, че в момента има много опции. Това не е така. В момента аз съм шампионът, аз избирам датата и мястото. Той трябва просто да бъде готов и да изчака, когато дам знак. Когато и да го повикам, Макс трябва да е готов„, коментира Иля пред The MMA Hour.

Дали идеята на Тупурия обаче ще бъде синхронизирана с намеренията на Макс е рано да се каже, тъй като след победата срещу Гейджи от миналия уикенд на UFC 300, Холоуей заяви готовност да заложи BMF пояса в битка срещу Конър Макгрегър.

Тупурия добавя, че има желание да се бие през септември или октомври, за да може да е готов за битка в първите 3 месеца на 2025-а година, когато UFC планира сериозно събитие в Испания.

Изпълнителният директор на организацията Дейна Уайт потвърди, че компанията със сигурност ще организира ивент в Испания, а детайли около плановете за това предстои да бъдат анонсирани.