Начало ММА Уайлдър призна, че иска да стане част от семейството на UFC

Уайлдър призна, че иска да стане част от семейството на UFC

Уайлдър призна, че иска да стане част от семейството на UFC
0

Дионтей Уайлдър за пръв път публично призна, че планира да стартира кариера в смесените бойни изкуства, след като Франсис Нгану пръв пусна слуха, че бившият световен шампион на WBC тренира усилено за дебют в клетката. Американецът разкри, че планира да се включи в UFC в обозримото бъдеще.

Опитвам се да стана част от семейството на UFC. Ще пробвам да се състезавам едновременно в бокса и в клетката на UFC. Напълно сериозен съм. Получавам доста обаждания. Виждам се да правя и двете. В бокса нещата не се развиват достатъчно бързо, а и бойците се страхуват и не отказват боеве“, каза „Бронзовия бомбардировач“ пред ESNews.

Уайлдър несъмнено е една от най-големите звезди на боксовия ринг в последните вече повече от 15 години. Почти всички в спорта са единодушни, че той е най-добрият нокаутьор на своето поколение. Но в същото време е очевидно, че силата му идва основно от горната част на тялото, защото краката му са прекалено слаби в сравнение с останалите състезатели в MMA. При това не визираме само големите имена в UFC, Bellator и PFL. Ритниците са основно оръжие в MMA, а в последните години уменията в граплинга и BJJ се превърнаха в задължителна основа за всеки състезател, влизащ в клетката.

Вън от съмнение е, че Дионтей Уайлдър ще предизвика небивал фурор, ако влезе в октагона на UFC. Надяваме се само, че една подобна история няма да има трагичен край, защото преди всичко това е спорт и макар кръвта и контузиите да са част от него, никой не би искал да вижда крайности, като онази контузия на Конър МакГрегър, която вече трета поредна година го държи извън ринга. При това говорим за един от най-добрите бойци в цялата история на MMA.