Начало ММА UFC има нов шампион след петрундова драма

UFC има нов шампион след петрундова драма

UFC има нов шампион след петрундова драма
0

Жири Прохазка е новият шампион на UFC в лека тежка категория. 29-годишният ММА боец победи ветерана Гловър Тейшейра със събмишън половин минути преди финалната сирена.

Двамата се изправиха един срещу друг в главното събитие на UFC 275. Първите два рунда бяха за Прохазка, който показа разнообразна игра в стойка и чрез експлозивността си тормозеше бразилеца.

Впоследствие съперникът му демонстрира отлични сингъл лег тейкдауни и работа в партер. Жири нараняваше шампиона в стойка, в една типична битка на стиловете.

В четвъртата част бразилецът показа отлична игра на земя и с граунд енд паунда си затрудни максимално претендента. Опита се да заключи и триъгълник, но това му изигра лоша шега и Прохазка овладя положението в последните 30 секунди от рунда.

В последния пети отново Тейшейра имаше контрол, но съперникът му успя да го обърне и му взе гърба. Прохазка заключи риър некед чоук и отказа бразилския майстор на земя. Така спечели 14-ата си поредна победа и трета в UFC.

Чехът не познава вкуса на загубата от 2016 година, когато отстъпи на бившия шампион на Strikeforce Мухамед Лавал.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.