Начало ММА UFC иска да забрани бутаниците на кантара

UFC иска да забрани бутаниците на кантара

UFC иска да забрани бутаниците на кантара
0

Най-комерсиалната верига за смесени бойни изкуства в света ще предприеме малко странен ход, който касае най-важното събитие преди самите галавечери.

От UFC са решили да прекратят бутанията и опитите за „физически саморазправи“ между бойците на претеглянията. За новото постановление в организацията съобщи състезателката от категория „муха“ Лорен Мърфи.

Казаха ни, че ако на кантара докоснем опонента ни по някакъв друг начин освен здрависване, ще бъдем извадени от бойната карта, наказани и глобени„, написа в Twitter Мърфи, която ще се бие срещу Джоан Калдерлууд на UFC 263.

Подобно решение със сигурност повдига много вежди, защото събитията в седмицата на дадено шоу са измислени с целта да се създаде атмосфера и още повече хора да се позаинтересуват от галавечерта.

От друга страна това твърдение може да бъде оборено с инцидента между Джереми Стивънс и Дракар Клозе от април. Тогава Джереми и Дракар бяха застанали лице в лице на неофицалното претегляне и Стивънс избута съперника си в гърдите.

Това, разбира се, по никакъв начин нямаше да е новина, ако на следващия ден Клозе не бе диагностициран със сътресение от бутането и мачът бе отменен.

Остава да видим дали UFC ще прилага правилото с еднакъв аршин за хора като Конър Макгрегър и за бойци извън топ 15.