Начало ММА UFC освободи боец близък на Рамзан Кадиров

UFC освободи боец близък на Рамзан Кадиров

UFC освободи боец близък на Рамзан Кадиров
0

Най-комерсиалната верига за смесени бойни изкуства в света – UFC, освободи от редиците си чеченския боец Абдул-Керим Едилов (17-4).

27-годишният Едилов, който има само един мач под банера на компанията през 2017 г. се състезаваше в лека тежка категория и е известен с това, че добър приятел и личен треньор на синовете на чеченския президент Рамзан Кадиров.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Дала къобал дойла вай массери Умрат Дала 1алаш войла хьо Шеф !!

Публикация, споделена от К95РА (@abdul_kerim_k95ra) на

Причината за раздялата между UFC и боецът е, че той вече ще се състезава за руската бойна верига АСА (Absolute Championships Akhmat). Самият Едилов е пожелал да бъде освободен от договора си с американската организация.

Ето и официалното съобщение на президента на АСА – Абузайед Мисмурадов:

„Появилата се информация, че Абдул-Керим Едилов и Магомед Бибулатов са уволнени от UFC е невярна.  Решението те да напуснат бе разискано с моя Скъп Брат, Глава на Чеченската Република, Герой на Русия, Рамзан Ахматович Кадиров“. Заедно сметнахме, че е по-добре да участват в АСА, където ще са близо до семействата си и ще се бият по-често. Сигурен съм, че големите победи за Абдул-Керим и Магомед са пред тях.“

Едилов бе първият боец подписал с UFC, който бе в близки взаимоотношения с Рамзан Кадиров. Негов мениджър бе Али Абделззиз, който представлява и шампионът в лека категория Хабиб Нурмагомедов.

Престоят на Едилов ще бъде запомнен с това, че той получи наказание още преди дебюта си заради провален допинг тест. Първоначално Анти-допинговата агенция на САЩ му наложи 15-месечно наказание, но впоследствие то бе намалено, след като стана ясно, че откритият мелдоний е бил използван с медицинско предписание.