Начало ММА Уитакър: Ще преследвам Адесаня навсякъде
0

Уитакър: Ще преследвам Адесаня навсякъде

Уитакър: Ще преследвам Адесаня навсякъде
0

Бившият шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър се закани, че ще търси реванш от Израел Адесаня на всяка цена. Австралиецът загуби с нокаут във втория рунд от Адесаня във втората си защита на титлата, но след това отново влезе в победна серия.

Уитакър надигра Дарън Тил и Джаред Каноние със съдийски решения и сега е категоричен, че заслужава реванш с Адесаня, който все по-често говори за преместване в по-висока дивизия. Само преди две седмици Дейна Уайт съобщи, че именно Израел ще бъде следващ претендент за титлата в полутежка категория и ще премери сили с Ян Балхович.

„Вече си заслужих реванша. Точно за това беше битката с Джаред – за претендентското място. С Изи все някогаще се бия. В средна или полутежка категория….Ако спечели пояса в полутежка, ще го преследвам и там. Не ми пука“, заяви Уитакър пред „Submission Radio“.

В началото на UFC кариерата си Уитакър се състезаваше в дивизията до 77 килограма, но в минали интервюта си признава, че теглото му по време на подготвителен лагер е около 95 килограма.

„Ще бъде различна битка с Адесаня в по-висока категория. Обичам да съм по-лекичък, но ще направя нужните промени в играта си, за да имам същата скорост и кардио. Всичко се променя, когато си по-тежък. Тялото ти не може да прави същите неща. Не мога да подскачам толкова, когато съм по-тежък, защото краката ми ще се изморят. Нямам същата скорост, граплингът ми става по-различен, защото се чувствам огранничен. Не мога да се движа толкова свободно. Именно затова трябва да балансирам килограмите си и тялото ми да е в хармония. Ако се бия в полутежка, може и да съм малко п0-лек от лимит“, допълни Уитакър.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.