Начало ММА Усман към Чимаев: Ще те чакам
0

Усман към Чимаев: Ще те чакам

Усман към Чимаев: Ще те чакам
0

Докато чака ръката му да зарасне след операция, Камару Усман даде своя коментар за един от неговите бъдещи потенциални опоненти – Хамзат Чимаев. Името на непобедения чеченец е едно от най-спряганите за следващ съперник на шампиона при 77-килограмовите. Въпреки това, Усман е категоричен, че Хамзат трябва да изчака реда си.

„Има си причина да има структура в UFC. Той се справи добре с конкуренцията пред него досега, но когато стигне до топ бойците, ще си говорим отново. Аз съм шампионът и всеки иска парче от мен. Това ми харесва. Имаше период, в който аз търсех тези битки, но сега не се налага. Ще чакам Чимаев и другите, които ме предизвикват“, категоричен е носителят на пояса в „полусредна“ категория на UFC.

Към момента 27-годишният Чимаев има четири победи в четири двубоя в UFC. Всяка една от победите му е срещу опоненти извън топ 10 на дивизията. Именно заради това, фаворит за следващ претендент според експертите е британецът Леон Едуардс.

Усман коментира и появилите се спекулации от ММА мениджъра Али Абделазис за двубой между него и шампиона в горната категория Израел Адесаня.

„Адесаня е мой сънародник от Нигерия. Добър е, харесвам го. По-добре двама нигерийци да имат пояси, от колкото само един. Ако Дейна Уайт ни каже, че има сто милиона долара, които може с Израел да си разделим, то тогава бихме говорили. Защото тогава ще има смисъл с моя брат да направим този двубой“, заяви Усман.

Камару допълни, че докато Ян Блахович е бил шампион в „полутежка“ категория е обмислял да „прескочи“ 84-килограмовите и да пробва да отнеме пояса на поляка при 93-килограмовите.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".