Начало ММА Успешен дебют за Руси Минев в Армагедон 2 в Загреб (ГАЛЕРИЯ)

Успешен дебют за Руси Минев в Армагедон 2 в Загреб (ГАЛЕРИЯ)

Успешен дебют за Руси Минев в Армагедон 2 в Загреб (ГАЛЕРИЯ)
0

Усепешен дебют за Руси Минев в хърватската бойна верига „Fight Nation Championship“ (FNC).  Българският боец спечели със съдийско решение срещу Пиасанто Падерно в четвъртфинална битка в категория до 70 килограма. Галавечерта, която бе наречена „Армагедон 2“, се проведе в Загреб.

„Организацията се беше постарала всичко да е на ниво. Срещата мина доста добре, искаше ми се да я приключа преди да свърши времето, но противника ми имаше сърце и не се отказа. Мисля, че за мен това е един много добър старт и очаквам скоро да ми кажат кога ще са полуфиналите“, коментира Минев специално пред Boec.BG след завръщането си.

Регламентът на турнира „Армагедон“ е на директна елиминация, като се стартира от по 8 души във всяка от петте категори (66 кг, 70 кг, 77 кг, 84 кг и 93 кг). Победителят във финала получава възможност за договор с промоуторите на FNC или KSW.

„Аз съм там, за да спечеля турнира. Правя това, което искам и това, което ми харесва“, добавя бронзовият медалист от Световно първенство по ММА за аматьор.

Той отправи благодарност към треньорите, с които се подготвя, като за всеки компонент от играта, бе заложил на различен специалист в бойните спортове – Марио Кирилов, Владислав Кънчев, Любомир Геджев и Николай Цоков. В подготовката си Руси избра за спаринг партньори някои от най-популярните ни и успешни бойци като Пламен Бъчваров, Емил Незиров, Мирослав Христов, Милчо Дилов и Йордан Маринов.