Начало ММА В Русия сравниха ММА бойци с приказни герои

В Русия сравниха ММА бойци с приказни герои

В Русия сравниха ММА бойци с приказни герои
0

В Русия използваха Новогодишните празници за да се позабавляват със своите ММА звезди. Популярни руски бойци бяха сравнени с известни приказни герои. И в руския, и в световния ММА има достатъчно звезди, които донякъде приличат на героите от приказките.

Иванушка

Един от най-популярните герои в руските приказки е Иванушка. Това по правило е средният или най-малкият син в семейството, подложен на подигравки от роднини, но по волята на съдбата се оказва в центъра на невероятни събития. 

Кандидат за героя на Иванушка е Александър Емелианенко. Многократно оставяйки в сянката на великия си брат, Александър, непрекъснато се препъва по пътя на живота, но все пак успява да преодолява трудностите, създадени от него. Емелианенко-младши дори преминава през затвора. Останало в миналото сега Александър е богат и известен.

Иля Муромец

В ролята на руския герой Иля Муромец влиза братът на Александър – Феодор Емелианенко. Руският приказен герой има невероятна сила и започва да побеждава един след друг всеки злодей. Муромец е честен, скромен и безкористен. Основната му цел е да служи на страната си. Иля защитава границите на Русия, без да иска да се пенсионира – не може да си представи живота без война.

Федор отлично се превъплъщава в ролята, тъй като е легендарен боец, който е непобеден 10 години подред. Ударите му повалиха дори най-силните чуждестранни „врагове“. Емелианенко е патриот на Русия и  въпреки своите 45 години, упорито отказва да се пенсионира, продължавайки да побеждава в октагона.

Кощей Безсмъртния

Преминаваме от положителни приказни герои към отрицателни. Кощей Безсмъртният е мистериозен и много хитър злодей, който притежава несметни богатства. Той е надарен с огромна сила и безкрайна армия от привърженици.

В ролята на този герой влиза Дейна Уайт.  Двамата имат многобройни съвпадения.

Шефа на UFC е приказно богата и има подкрепата на най-влиятелните хора по света. Разбира се, той не е злодей, Уайт просто си върши работата – неговата организация продължава да доминира на планетата.

Славей разбойникът

Според руските приказки Славеят-разбойник е един от най-опасните противници за всеки силен мъж. Той притежава чудовищна физическа сила. Само истински герой може да победи Славея Разбойника, който е богат и могъщ – почитан от всеки, когото е уплашил.

Хамзат Чимаев има няколко паралела с гореспоменатия приказен герой. Основната прилика, разбира се, е 

силата да побеждава. Чимаев вече е много известен, въпреки че е имал само четири битки в основната промоция на UFC. 

Чичо Стьопа

Известният чичо Стьопа работи като пожарникар, моряк и полицай, извършвайки неизменно различни подвизи. Персонажът му е с внушителен на ръст, но пък е много мил и съпричастен с децата. Не такъв е към враговете си. 

В неговия образ е превъплащен Александър Волков. Двуметровият боец ​​е не прилича на опасен или жесток човек. Александър има висше образование, рядко повишава тон и е много учтив в общуването. Определят го за най-интелигентния боец в ММА. Волков не е последван от скандални истории, той като цяло е абсолютно положителен персонаж.