Начало ММА Валентина Шевченко изкачва нови върхове в кариерата си (СНИМКИ)

Валентина Шевченко изкачва нови върхове в кариерата си (СНИМКИ)

Валентина Шевченко изкачва нови върхове в кариерата си (СНИМКИ)
0

Валентина Шевченко, която е шампионка на UFC в категория „муха“, се завърна преди около месец в родния Киргизстан. От гогава насам тя обикаля страната, а тези дни се изкачи до едно от най-големите планински езера в света – Исък Кул или известно още с името си Алакол.

То е голямо безотточно, солено езеро, намиращо се в планината Тяншан, от северната й страна. Дълго е 178 км и е широко 58 км. Надморската височина, на която се намира е 1608 метра.

„Пътят към езерото Исък Кул. Киргизстан – държава на планините. Декември 2021“, написа шампионката в профила си в Instagram.

Припомняме, че Валентина Шевченко защити за шести пореден път титлата си в категория „муха“, надделявайки над Лорън Мърфи с технически нокаут в четвъртия рунд на подглавната битка от UFC 266 в Лас Вегас, което се проведе в края на септември.

33-годишната киргизстанка вече се намира на първа позиция сред актуалните шампиони с най-много защити в организацията. Победата ѝ над Мърфи беше под номер 22 в ММА.

Общият баланс на Шевченко е 22 успеха и само 3 поражения в ММА. Тя е спечелила 15 срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 7 след събмишън).