Начало ММА Вейли Жан пенсионира Йоана Енджейчик в Сингапур (БОНУСИ)

Вейли Жан пенсионира Йоана Енджейчик в Сингапур (БОНУСИ)

Вейли Жан пенсионира Йоана Енджейчик в Сингапур (БОНУСИ)
0

Вейли Жан си осигури мач за титлата на UFC в категория „сламка“. Китайката победи Йоана Енджейчик за втори път, като този път записа зрелищен нокаут със спининг бекфист в средата на втория рунд.

Двете се срещнаха в основната карта на UFC 275, което се проведе в Сингапур. Попадението на Жан ще се бори за приза Нокаут на годината и ще се повтаря отново и отново. От своя страна полската звезда в бойните спортове се оттегли. Енджейчик показно остави ръкавиците си в октагона.

„Бия се от 20 години. Сега съм на 35, започнах на 15. Щастлива съм от постигнатото, това беше от мен“, обяви Йоана.

„Искам да съм майка и бизнес дама. Тренирах две десетилетия – повече от половината си живот. Благодаря на всички и ви обичам.“

Дейна Уайт разбираемо даде бонус на Вейли Жан за впечатляващата победа и обяви ново решение. Президентът на UFC пръчи паричен чек от 50 хиляди долара на абсолютно всички бойци, които приключиха мачовете си преди съдийското решение.

С премии си тръгнаха Жири Прохазка и Глоувър Тейшейра (мач на вечерта), Силвана Гомес, Хайзер Махешате, Джак Дела, Джейк Матюс и Вейли Жан.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.