Начало Бокс Майк Тайсън посочи най-лесния и най-трудния си мач
0

Майк Тайсън посочи най-лесния и най-трудния си мач

Майк Тайсън посочи най-лесния и най-трудния си мач
0

Голямата легенда на световния бокс – Майк Тайсън определи кои, според него, са били най-лесният и най-трудният мач в кариерата му. „Железния“ и до днес остава най-младия шампион на планетата в тежка категория. Той е преминал през множество върхове и падения, а в момента се радва отново на солидна популярност.

Той бе попитан относно двата най-позитивни и неприятни двубоя от Стивън Фултън. „Аз. Това е най-тежкият мач, който съм имал през цялата ми кариера“, красноречиво отговаря Тайсън по отношение на първия въпрос. Той се бори с демони в съзнанието си през по-голямата част от кариерата си.

Във връзка с най-леката си победа, легендата се връща към нокаута над Андрю Голота през 2000 година. Съперникът му отказа да продължи след втория рунд. Любопитното е, че преди срещата Майк е пушил марихуана в съблекалнята. „Не трая дълго. Смятах, че този тип не си струва здрави тренировки. Той е дърводелец“, казва Тайсън, който подхожда изключително лежерно към сблъсъка.

Майк също така отчита, че е натрупал много знания за самия себе си и от пораженията, които е претърпял. „Гледам на някои от загубите си и като на най-добрите ми двубои. Това е процес на обучение. Никога не съм се приемал много сериозно. Знаех, че не съм Бог, макар доста хора да ме смятаха за такъв“, казва още Тайсън.