Начало Бокс Дюбоа си въобразява, че наистина е световен шампион
0

Дюбоа си въобразява, че наистина е световен шампион

Дюбоа си въобразява, че наистина е световен шампион
0

Даниел Дюбоа, човекът, който от мнозина е спряган за следващия голям шампион в тежка категория, действително вярва, че в момента е носител на световна титла. Британецът спечели пояса на WBA, след като нокаутира Тревър Браян в четвъртия рунд в Маями. Това обаче е междинната титла на организацията, чийто основен колан се държи от Олександър Усик.

WBA е от онези асоциации, които имат неясно колко точно световни шампиони. И притежател на междинен или временен пояс също се кичи с такова звание. На фона на това, сега Дюбоа вярва, че е изпълнил мечтата си да спечели световна титла.

Невероятно щастлив съм, че държа тази световна титла. Целият тежък труд се отплаща с тази победа. Невероятно е. Мечтаех да изляза на ринга и да спечеля световна титла като дете и ето, че мечтата се реализира“, коментира след победата си Дюбоа.

Той смята, че успехът над Браян вече го е направил и по-добър боксьор. „Готов съм за който кажете. Вярвам, че този резултат вече ме направи по-добър боксьор. Когато спечелиш световна титла, минаваш на друго ниво. Така че имена като Дилиън Уайт и Джоузеф Паркър вече са в радара ми. Ще се бия с който Франк (Уорън) ми каже“, продължи Дюбоа.

24-годишният британец има актив от 18 победи и 1 поражение. Галавечерта бе организирана от Дон Кинг, който плати 3 милиона долара, за да я проведе. Неприятната новина за легендарния промоутър е, че залата бе наполовина празна, а платените гледания едва ли ще надхвърлят 100 хиляди.