Начало ММА Ветеранът Сантос отново влиза в октагона

Ветеранът Сантос отново влиза в октагона

Ветеранът Сантос отново влиза в октагона
0

41-годишният Леонардо Сантос ще спори в октагона срещу Клей Гуида на събитието UFC on ESPN 31, което ще се проведе на 4 декември в Лас Вегас, Невада. Сблъсъкът ще бъде в лека категория.

Сантос има баланс от 18 победи, равенство и 4 загуби в ММА. Цели 12 срещи той е спечелил преди финалния гонг (3 с нокаут и 9 след събмишън). Бразилецът се намираше във фен оменална серия от 2010 година до този март. За този период от повече от 10 години Сантос не беше допуснал поражение във всичките си срещи – 12 успеха и само 1 равенство. 41-годишният боец имаше серия от 6 поредни победи в UFC, а общият му баланс в най-известната ММА верига в света беше 7 успеха и 1 равенство. Това се промени в края на този март когато Сантос загуби от Грант Доусън с нокаут в края на третия рунд на събитието UFC on ESPN 21.

Клей Гуида е с баланс от 36 победи и 21 загуби в ММА. 20 срещи той е спечелил преди финалния гонг (7 с нокаут и 13 след събмишън). 39-годишният боец има дълъг стаж в UFC. Гуида е част от най-известната ММА верига в света от 2006 година като за това време е спечелил 16 срещи и загубил 15. През последните години Гуида редува успехи с поражения. Този февруари той се завърна на победния път, надделявайки над Майкъл Джонсън на събитието UFC Fight Night 184, с което прекъсна серия от 2 поредни загуби, но през август Марк Мадсен го победи с раздвоено решение на събитието UFC on ESPN 29.