Начало ММА Висенте Луке поиска 10 рунда срещу Нейт Диаз
0

Висенте Луке поиска 10 рунда срещу Нейт Диаз

Висенте Луке поиска 10 рунда срещу Нейт Диаз
0

Пет рунда не са достатъчни за Висенте Луке! Той иска цели десет рунда в потенциален двубой срещу Нейт Диаз. Бразилецът сподели в подкаста „Trocacao Franca“, че се подготвя за двубой с по-малкия от братята Диаз и е готов за 50-минутна битка.

„Ако зависи от мен, битката ще се случи. Вече тренирам с нагласа за такъв двубой. Ще съм готов през декември. UFC знаят, че съм заинтересован. Нейт също показва интерес в Twitter, така че всичко е готово. Само ми дайте дата и ще съм готов. Не съм играл пет рунда досега, но бих изиграл и десет. Обичам предизвикателствата. Колкото по-дълга е битката, толкова по-добре за него, така че това е перфектен тест за мен!“, категоричен е бразилецът.

Луке има едва една загуба в последните си единайсет двубоя и е в топ шест на дивизията до седемдесет и седем килограма. Нейт не се класира дори в първите петнайсет позиции, но популярността му е нещо, на което Луке разчита.

„Сега ми трябват големи битки. В добра серия съм и мисля, че още една победа ще ми гарантира претендентско място. Мисля, че Нейт може да е името, което да ме изстреля напред към битка за пояса“, добави Висенте, който през 2021 записа победи чрез събмишън над Майкъл Киеса и Тайрън Уудли.

За разлика от Висенте, Нейт Диаз е стигал три пъти до 25-тата минута в клетката, но и в трите случая губи. Към момента боецът от Стоктън, Калифорния е в серия от две поредни загуби.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".