Начало ММА Волкановски поиска титлата на Оливейра
0

Волкановски поиска титлата на Оливейра

Волкановски поиска титлата на Оливейра
0

Световният шампион на UFC в категория „перо“ – Александър Волкановски поиска да се бие с Чарлз Оливейра. Австралиецът призова да му организират двубой с досегашния №1 в леката дивизия, като се е насочил към спечелване и на двете категории по едно и също време.

Волкановски ще брани пояса си срещу Макс Холоуей през юли. Той обаче планира и отвъд тази среща, която ще бъде трилогия между двамата. От своя страна Оливейра победи Джъстин Гейджи през май, но бе лишен от титлата си, тъй като не успя да влезе в категорията. Бразилецът обаче остава №1 в нея, като поясът ще е заложен при следващия му мач.

Гледайки Оливейра, той определено е опасен боец. Хората обичат да го гледат, защото е вълнуващ. Но е показал, че може да бъде победен. В последните си мачове бе на кантар, почти ги загуби. Разликата между мен и тях е, че няма да му дам възможност да се измъкне“, закани се Волкановски.

Той е уверен, че качвайки се в горната категория, ще се справи също толкова добре, колкото и в настоящата. „Планът ми е такъв. Той е опасен и това ще бъде страхотен мач, невероятен. Но съм категоричен, че мога да стана шампион и в двете категории. Има време, сега на преден план е Макс“, каза още австралиецът, който има две победи над Холоуей.

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES – JULY 12: (L-R) Alexander Volkanovski of Australia punches Max Holloway in their UFC featherweight championship fight during the UFC 251 event at Flash Forum on UFC Fight Island on July 12, 2020 on Yas Island, Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC)