Начало ММА Волкановски се закани да приключи по-рано мача с Ортега

Волкановски се закани да приключи по-рано мача с Ортега

Волкановски се закани да приключи по-рано мача с Ортега
0

Александър Волкановски не планира да изиграе пълните пет рунда в предстоящата защита на шампионския си пояс в категория перо срещу Браян Ортега. Двубоят е главна битка от картата на UFC 266, която предстои тази неделя (26.09) от 5:00 ч. българско време.

Шампионът заяви, че се намира в страхотна форма и вече напълно е оздравял след преболедуването на COVID-19.

Винаги съм бил уверен в работата, която трябва да свърша, но в момента увереността ми е на съвсем друго ниво, където победата просто не е достатъчна“, каза Волкановски (22-1).

Това ще бъде втората защита на титлата за Волкановски и втори опит на Ортега да посегне към нея. Сблъсъкът им бе планиран за месец март тази година, но бе отложен, след като Волкановски се разболя. След това двамата бойци влязоха в ролята на треньори за един сезон в поредицата The Ultimate Fighter.

Да излезеш и да победиш е добре, хората винаги помнят победителите. Но от друга страна, трябва да направиш и друга заявка – да излезеш и да забавляваш, това е, което хората ще запомням“, каза още шампионът.

Волкановски има девет срещи в UFC. Шест от победите му са чрез решение и само три чрез технически нокаут.

Знам, че Ортега е боец, който трудно може да бъде приключен, но както вече казах – аз ще изляза и ще опитам да завърша срещата по-рано“, закани се Волкановски.

Той спечели титлата си с единодушно решение и я защити чрез неединодушно решение.

Този ​​път всичко е за забавление – каза Волкановски. – Искам да изляза там и очевидно ще изляза там и ще спечеля, но в същото време искам да го направя щуро. Искам да изляза и наистина да изпратя изявление.“