Начало ММА Хабиб даде ултиматум на Конър
0

Хабиб даде ултиматум на Конър

Хабиб даде ултиматум на Конър
0

Непобеждаваният досега Дагестански боец Хабиб Нурмагомедов доминира Ал Айакуинта за златния пояс в леката категория по време на UFC 223, след множество обрати преди двубоя. Сега новокоронясаният шампион в категорията даде на Конър Макгрегър ултиматум. „Орелът” дава на бившия шампион в категорията време до края на годината, за да се изправи срещу него.

„Обсъждаме го, но ако отнеме много време, не искам този мач.” казва Нурмагомедов. „Ако иска да се бием тази година, тогава можем да го направим. Но в противен случай, не знам. Не искам да чакам много. Искам да се бия с Конър и ако мога да се бия с него ще го направя.” отсече той.

Ирландецът не се е състезавал в Октагона откакто спечели титлата в лекката категория през 2016 година. Дейна Уайт бе принуден да реагира на неактивността на Конър и предложи на Хабиб възможността да се бие за престижното място в UFC 223.

Макгрегър и Нурмагомедов далеч не са в добри отношения, което доведе до спречквания между дагестанеца и Артьом Лобов – един от спаринг партньорите и приятели на Конър. Последва „ответен удар” като световната суперзвезда и негови приятели атакуваха бус, в който беше Хабиб. Отмъщението им, обаче, остави други бойци ранени и полицията бе намесена моментално.

Все още не се знае какви ще са последствията за най-голямата звезда на UFC. Като чужд гражданин, той извърша нападение в САЩ и ако се стигне до съд, е възможно да не му бъде разрешено отново да се бие в страната.