Начало ММА Хабиб е категоричен, че Гейджи не заслужава битка за титлата
0

Хабиб е категоричен, че Гейджи не заслужава битка за титлата

Хабиб е категоричен, че Гейджи не заслужава битка за титлата
0

Бившият шампион на UFC в „лека“ категория Хабиб Нурмагомедов е категоричен, че Джъстин Гейджи не заслужава да е следващия претендент за титла, въпреки победата над Майкъл Чандлър. Съвсем очаквано, доскорошният хегемон при 70-килограмовите обяви, че достоен за битка за пояса е неговият сънародник Ислам Махачев.

„В последните си осем битки Джъстин е бил побеждаван с нокаут/събмишън три пъти. Имаше своята възможност да станеш шампион, но заспа“, написа Нурмагомев в Twitter. Дагестанецът победи Гейджи със събмишън в последната си изява в клетката. Тогава Джъстин отказа да се предаде и беше изпратен в безсъзнание от задушаващата техника на Хабиб.

„Ислам има девет поредни победи, три от които в последната година. Всяка една от тези три е чрез приключване. Просто млъкни и приеми, че той заслужава претендентското място, а не ти„, добави Хабиб.

След загубата от Хабиб, Гейджи се върна към победите миналия уикенд, когато надделя над Майкъл Чандлър след три рундова война, която заслужено може да бъде наречена претендт за „Битка на годината“. След тази зрелищна победа Гейджи поиска двубой за пояса в „лека“ категория.

Махачев записа победа със събмишън над Дан Хукър на същото събитие. Още в първия рунд 30-годишният дагестанец приложи ключ на ръката на Хукър.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".