Начало ММА Хабиб и Кормие в Залата на славата

Хабиб и Кормие в Залата на славата

Хабиб и Кормие в Залата на славата
0

Хабиб Нурмагомедов и Даниел Кормие бяха представени снощи в Залата на славата на UFC.

Хабиб е бивш шампион в лека категория, а Кормие е държал титлите на лека тежка и тежка категория. Двамата се отказаха от спорта през изминалата година.

Даниел Кормие беше част от едно от най-големите съперничества в историята на ММА срещу Джон Джоунс. Въпреки че не успя да го победи, той спечели титлата в лека тежка категория през 2015г., а през 2017г. надви Стипе Миочич в тежка категория като се превърна в един от малкото шампиони в исотрията на спорта, покорявали две теглови дивизии.

Хабиб Нурмагомедов е считан от мнозина за един от най-великите ММА бойци за всички времена. Дегестанецът се отказа от спорта с безпогрешен актив от 29 победи. Той приключи своето най-голямо съревнование като събмитна Конър Макгрегър в четвърти рунд от битката им. Това се явява и най-продаваният мач в историята на спорта. Хабиб се пенсионира в пика на своята кариера заради смъртта на баща си. Той не пропусна да му отдаде уважението си към него и в речта си.

Хабиб и Кормие освен всичко останало са и много близки приятели. Двамата се запознават в Калифорния, където Хабиб се мести за да тренира с отбора си. По случая Кормие каза:

„Да излезем двамата с Хабиб тук значи всичко за мен!“