Начало ММА Даниел Кормие последва Хабиб в залата на славата на UFC (СНИМКА)

Даниел Кормие последва Хабиб в залата на славата на UFC (СНИМКА)

Даниел Кормие последва Хабиб в залата на славата на UFC (СНИМКА)
0

Даниел Кормие стана втората легенда в смесените бойни изкуства, след Хабиб Нурмагомедов, който ще бъде приет в тазгодишния „Клас 2022“ на „Залата на славата на UFC“.

Това стана ясно по време на последното събитие на най-известната ММА верига в света – UFC 274.

Кормие, който е бивш борец, представял САЩ два пъти на най-големия спортен форум на планетата – Олимпийски игри, е един от малкото състезатели на UFC, който ликува с титлите в две различни категории – лека тежка и тежка!

Неговият общ баланс в професионалната му кариера в смесените бойни изкуства е 22 победи и 3 загуби. От тях той е спечелил 15 преди финалния гонг (10 с нокаут и 5 след събмишън).

В UFC балансът му е 11 успеха и 3 поражения. Той е губил в кариерата си само от шампиони – Джон Джоунс (лека тежка категория) с решение през 2015 година и от Стипе Миочич (на два пъти в тежка категория) през 2019 и 2020 година.

Кормие се оттегли от спорта точно след второто поражение от Миочич, в главния сблъсък на събитието UFC 252, състояло се на 15 август.

Кормие и Нурмагомедов ще бъдат приети официално в елитния списък на „Международната бойна седмица“ в Лас Вегас между 30-и юни.