Начало ММА Хабиб каза последната си дума на Дейна Уайт
0

Хабиб каза последната си дума на Дейна Уайт

Хабиб каза последната си дума на Дейна Уайт
0

Хабиб Нурмагомедов е дал окончателното си решение на Дейна Уайт за това дали ще прекрати кариерата си на ММА боец.

Това се е случило с лично съобщение преди седмица, призна “Орела”, но отказа да разкрие съдържанието му. Според него, съвсем скоро Дейна Уайт сам ще оповести решението и тогава всичко ще се изясни.

“Фокусиран съм върху моите големи проекти, имам четири или пет. Трябва да им посветя време. Що се касае до кариерата ми на боец – не искам да навлизам в детайли. Дейна е честен човек, винаги сме имали откровена връзка. Смятам, че скоро ще сподели с медиите съобщението, което му пратих преди седмица. Не е тайна, казах му как искам да се развият нещата, не само с мен, но и с цялата лека категория. Казах му, че не искам да задържам категорията. Но, от друга страна, бойците са активни и хората вече разбират кой би могъл да се бие за титлата” каза Хабиб пред руската “Мач ТВ”.

Той коментира и бъдещето на категорията, в която официално все още е шампион.

“Порие заслужава да е шампион. Това е мнението ми. Вижте с кого се е бил. Джим Милър, Еди Алварс, Анътни Петис, Макс Холоуей. С мен и Конър – само топ бойци, които може и да се озоват в “Залата на славата”. Интригата ще се появи, когато определят кой ще се бия за претендентското място. В момента не е ясно какво мисли Дейна. Но очаквам лятото да е горещо за леката категория. Тя винаги е била най-конкурентна и интересна, с най-много звезди. Лятото ще има промени… по-младо поколение – Чандлър, Оливейра, Порие, Гейджи – добри бойци. С тях ще бъде интересно през цялата година”.