Начало Бокс Марк Бриланд с нова порция нападки към Уайлдър

Марк Бриланд с нова порция нападки към Уайлдър

Марк Бриланд с нова порция нападки към Уайлдър
0

Вербалните престрелки между треньора Марк Бриланд и Дионтей Уайлдър не спират вече близо година след последния им мач заедно.

След като през уикенда олимпийският шампион от 1984 г. се защити от нападките на Уайлдър, вчера „Бронзовия бомбардировач“ отново подхвана старата песен.

След като американецът бе разнищен от Тайсън Фюри през февруари миналата година, именитият американски треньор бе уволнен от щаба на Уайлдър, който дори го обвини в задкулисие и предателство.

Снимка: БГНЕС

Бившият шампион на WBC в тежка категория заяви, че Бриланд е сложил нещо във водата му и затова представянето му е било на такова ниво. Съвсем очаквано Бриланд се защити и заяви, че с кариерата на Уайлдър е свършено, а 35-годишният американец пък съзря завист и злобарство в думите на бившия си наставник.

Сега явно отново е дошъл ред на треньора, който твърди, че Уайлдър е станал неконтролируем в последните години работа заедно.

Позицията ми на треньор драстично се промени за 12-те години, в които работих с „Бронзовия бомбардировач“, сподели Бриланд.

Джей Диас бе в „ролята“ на главен треньор, но аз бях единственият човек в отбора, който имаше история в бокса. Но нямах проблем с това, защото съм смирен.

„След като Дионтей се превърна в име, нови хора се присъединиха към щаба ни и по едно време аз дори нямах телефонния му номер. Не съм разговарял с него насаме от години. Всичко, което му казвах, трябваше да премине през одобрението на Джей Диас.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от GG Sports (@ggsportscomtr)

С течение на времето стана неконтролируем и тренировъчният процес просто го нямаше. Той знаеше повече за бокса от всички нас. Пласирането на правилен удар с водещата ръка не беше приоритет, щом нокаутите не спираха. Треньорът може да преподава, само ако ученикът пожелае да научи нещо.

„В реванша с Фюри нямахме кътмен, защото той си мислеше, че няма да му трябва. Аз не съм доктор, но знам, че когато има кръв в ухото и погледа ти блуждае, то нещата не са наред. Затова взех решение да прекратя двубоя и бих направил същото отново.

„Имам син на неговите години. Не ме интересува дали той е искал да загуби на пода„, допълни Бриланд, който хвърли кърпата в седмия рунд, прекратявайки побоя над своя боксьор.