Начало ММА Хабиб обяви сблъсък на непобедения му братовчед в Белатор

Хабиб обяви сблъсък на непобедения му братовчед в Белатор

Хабиб обяви сблъсък на непобедения му братовчед в Белатор
0

Хабиб Нурмагомедов, който е бивш абсолютен шампион в лека категория на UFC, обяви следващия сблъсък на неговия братовчед Усман Нурмагомедов в Белатор. Усман Нурмагомедов ще спори с Майлс Джъри на събитие на организацията, което ще се проведе на 26 юни. Двубоят е от лека категория.

Усман има баланс от 14 победи от 14 срещи в ММА. Той е спечелил 12 от тях преди финалния гонг (8 с нокаут и 4 след събмишън). 23-годишният боец е преминал през Brave FC, GFC, UAE Warriors, а през миналата година подписа с Белатор. За период от 1 година Усман успя да се наложи в лека категория, разбивайки три опонента (Майк Хамъл, Луис Мюро и Патрик Пиетиля).

Междувременно Усман Нурмагомедов и негов приятел бяха арестувани на 11 ноември на летище Шереметиево, след като колата им прегази полицай в Каспийск. Първоначално се твърдеше, че автомобилът, който мина през служител на реда в Русия е бил управляван от Нурмагомедов, но впоследствие стана ясно, че той е бил само пътник. Шофирал е негов приятел, който ще лежи в следствен арест до 11 януари. По тази причина братовчедът на Хабиб беше преквалифициран от обвинен в свидетел по делото за блъснатия от автомобил полицай.

Майлс Джъри е с баланс от 19 успеха и 6 поражения в ММА. Той е спечелил 13 срещи преди финалния гонг (10 с нокаут и 3 след събмишън). 33-годишният боец е бивш дългогодишен състезател на UFC. Американецът стартира по феноменален начин професионалната си кариера, записвайки цели 15 поредни успеха в 15 срещи, включително и 6 в UFC, преди да бъде спрян от Доналд Сероне през януари 2015 година. След още 2 успеха и 3 поражения, Джъри премина в Белатор. В дебюта си, през 2019 година, той загуби от Бенсън Хендерсън, но след това записва победи над Брендън Гърц и Георги Караканян. При последното си влизане в клетката, Майлс Джъри падна от Сидни Аутлоу на Белатор 261.