Начало ММА Хамзат Чимаев предизвика шампионите Усман и Адесаня (ВИДЕО)

Хамзат Чимаев предизвика шампионите Усман и Адесаня (ВИДЕО)

Хамзат Чимаев предизвика шампионите Усман и Адесаня (ВИДЕО)
0

Хамзат Чимаев не спира да мисли как да стигне до върха в ММА.

„Изгряващата звезда“ на UFC предизвика двама шампиони на организацията – този в средна категория – Израел Адесания и в полусредна (където Чимаев е под номер 3) – Камару Усман.

„Кой иска да се бие? – Камару Усман, Израел Адесаня“, написа непобеденият боец сподели видео в профила си Instagram. Около ден след предизвикателството, Чимаев не е получил отговор, поне в социалните мрежи!

Амбицията на чеченецът с шведски паспорт за тази година е да стигне до двубой и да се изправи в директен спор за шампионския пояс срещу настоящият носител – Камару Усман. За момента той следва целта успешно.

Припомняме, че преди дни той надделя над Жилберт Бърнс в главния сблъсък на събитието UFC 273.

Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 11 битки от 11 възможни. От тях 10 е постигнал преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

Непобеденият боец изкочи с цели 8 позиции нагоре в класацията след успеха над „Дуриньо“ като вече заема 3-о място в полусредна категория.

Той дори предизвика и претендент номер 1 – Колби Ковингтън за следващ сблъсък в октагона. Това Чимаев направи в социалните мрежи, споделяйки постер на евентуална битка между двамата.

Американски букмейкъри вече започнаха да приемат залози за евентуалния сблъсък Чимаев – Ковингтън като везните клонят към успех за американеца.

Евентуален успех над Ковингтън би позволил на Чимаев да се изправи, именно срещу Усман.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".