Начало ММА Хамзат Чимаев предизвика шампионите Усман и Адесаня (ВИДЕО)

Хамзат Чимаев предизвика шампионите Усман и Адесаня (ВИДЕО)

Хамзат Чимаев предизвика шампионите Усман и Адесаня (ВИДЕО)
0

Хамзат Чимаев не спира да мисли как да стигне до върха в ММА.

„Изгряващата звезда“ на UFC предизвика двама шампиони на организацията – този в средна категория – Израел Адесания и в полусредна (където Чимаев е под номер 3) – Камару Усман.

„Кой иска да се бие? – Камару Усман, Израел Адесаня“, написа непобеденият боец сподели видео в профила си Instagram. Около ден след предизвикателството, Чимаев не е получил отговор, поне в социалните мрежи!

Амбицията на чеченецът с шведски паспорт за тази година е да стигне до двубой и да се изправи в директен спор за шампионския пояс срещу настоящият носител – Камару Усман. За момента той следва целта успешно.

Припомняме, че преди дни той надделя над Жилберт Бърнс в главния сблъсък на събитието UFC 273.

Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 11 битки от 11 възможни. От тях 10 е постигнал преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

Непобеденият боец изкочи с цели 8 позиции нагоре в класацията след успеха над „Дуриньо“ като вече заема 3-о място в полусредна категория.

Той дори предизвика и претендент номер 1 – Колби Ковингтън за следващ сблъсък в октагона. Това Чимаев направи в социалните мрежи, споделяйки постер на евентуална битка между двамата.

Американски букмейкъри вече започнаха да приемат залози за евентуалния сблъсък Чимаев – Ковингтън като везните клонят към успех за американеца.

Евентуален успех над Ковингтън би позволил на Чимаев да се изправи, именно срещу Усман.