Начало ММА Хукър поиска двубой с Корейското зомби
0

Хукър поиска двубой с Корейското зомби

Хукър поиска двубой с Корейското зомби
0

Бившият претендент за временния пояс на UFC в „лека“ категория Дан Хукър вече гледа към потенциалните му опоненти в категория „перо“.

Хукър наскоро публикува видео в социалните мреци, в което показва, че е редуцирал личното си тегло до лимита на категория „перо“ от 66 килограма в пробно сваляне на килорами.

„Това е преимущество, от което не съм се възползвал досега, ако трябва да бъда честен. Уча се от миналото и продължавам напред. Трябва да променяш играта си и свалянето на категория е част от това. Мисля, че в категория „перо“ мога наистина да постигна нещо и да използвам всичките си преимущества“, заяви новозеландецът пред „The MMA Hour“

Дан Хукър добави, че ако премине към по-леката категория, то тогава би искал да се изправи срещу нокаутьора Чан Сун Джунг в дебюта си.

„Боецът, с когото най-много искам да се бия, е Корейското зомби. С удоволствие бих се сбил с него. Ако хората искат да видят този двубой, и аз вляза в категория, то това ще бъде зрелищно. Нека хората да решат. Затова публикувах видеото“, категоричен е Хукър.

В последната си битка на събитието UFC 267 Дан Хукър бе отказан от Ислам Махачев в първия рунд. Преди този двубой той надделя над Насрат Хакпараст в среща, която прие с кратко предизвестие. Тя го върна към победите след загуба с нокаут от Майкъл Чандлър и кървава пет рундова битка с Дъстин Порие, от която също излезе със загуба. В „лека“ категория Хукър има победи над имена като Джилбърт Бърнс, Ал Якуинта, Джеймс Вик и Пол Фелдър. При 66-килограмовите има три победи и три загуби.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".