Начало ММА Яир Родригес вече тренира без спаринги

Яир Родригес вече тренира без спаринги

Яир Родригес вече тренира без спаринги
0

Яир Родригес се завръща тази събота срещу Браян Ортега в мач, който евентуално ще определи следващия претендент за титлата на Александър Волкановски.

И докато се подготвя за мача с ортега, „Пантерата“ е изключил от тренировките си частта, която мнозина смятат за основна в режимите си – спарингите.

„Аз не правя спаринги и съм го обяснил много отдавна.“ разказва той. „Казал съм го и на своите треньори и партньори – ударят ли ме, ще ги ударя обратно. Това е и причината толкова често да пропадат битки. Започвате спаринг сесия и се отнасяте, започвате да играете грубо и накрая някой излиза контузен.

„Така че, да, не съм заинтересован да поемам удари по време на тренировка. Не ми плащат за това. Плащат ми да изляза в октагона и да се бия. Опитвам се да намаля лошото въздействие върху главата си максимално.“

В октагона обаче Родригес дава всичко от себе си. Така изглеждаше стъпалото му след битката му с Макс Холоуей.

Родригес обръща внимание на здравето си много повече сега, отколкото на младини. Главната му цел в момента е да усъвершенства техниката и издръжливостта си.

„Имам повече време за техниката, както и за силата си – вдигам повече тежести, по щадящ за тялото ми начин.“ обясни още той. „Няма да забравя как да се бия. Правя го от пет годишен. Сега съм се съсредоточил главно върху издръживост, тактика и техника.

„Пантерата“ иска да е първият мъж, спрял Ортега в стойка. И отново, той не иска да изпрати послание на фенове и конкуренция, той просто иска да приключи срещата възможно най-бързо, за да се върне отново в октагона без поражения.

„Това е лично за мен. Всичко, което правя, е за мен. Не искам да се доказвам с нещо. Искам единствено да свърша работата бързо, за да намаля негативното влияние върху тялото си.

„Ако продължат да ме удрят в главата и тялото, ще трябва да си взимам повече почивки, а нямам време за това. Вече съм на 30 и искам да започна да приключвам срещите си възможно най-бързо.“

тагове: