Начало Други 13 бойци се борят за място в анкетата „Най-добър млад спортист на България“

13 бойци се борят за място в анкетата „Най-добър млад спортист на България“

13 бойци се борят за място в анкетата „Най-добър млад спортист на България“
0

Бойните спортове получиха сериозно признание в анкетата за „Най-добър млад спортист на България“ за 2021 г. Остава един ден (до 19-ти декември) за гласуване в юбилейното, 10-то издание на класацията за млади таланти (до 19 г.), организирано от Viasport.bg. В допитването участват спортни журналисти.

Сред номинираните има много представители на бокс, карате, киокушин, таекуондо, кикбокс, борба и джудо. Общо 13 бойци се борят за място в топ 10.

Ето и номинираните от бойните спортове:

Радослав Росенов, бокс – 17 гшампион от европейското първенство по бокс за младежи в категория 60 кг, бронзов медалист от световното първенство за младежи в категория 60 кг.

Уилиам Чолов, бокс – 18 г. шампион от европейското първенство по бокс за младежи в категория до 75 кг, бронзов медалист от световното първенство за младежи в категория 75 кг

Борислав Кирилов – борба – европейски шампион U17 от Самоков в класическата борба, кат. 51 кг.

Ердал Галип, борба – 15 г.шампион от световните ученически игри за момчета и момичета до 15 години в Белград в категория 62 кг, второ място ЕП U15 в София.

Илияна Маринова, джудо – 15 г. – сребро от световните ученически игри в Белград (Сърбия) до 15 г. в категория 44 кг

Теодора Попова, киокушиншампион от световното първенство на KWF в категория над 60 кг при 16-17-годишните момичета.

Моника Стоянова, киокушин шампион от световното първенство на KWF в категория до 50 кг при девойките; шампион от европейското първенство за девойки.

Тодор Настев, карате – 18 г.№ 3 в Световната ранглиста за младежи. 1/8 финал на световно първенство за мъже. 3-о място на Балканско първенство за мъже до 21 г.

Екатерина Иванова, таекуондо – 17 г.бронз на европейското първенство в индивидуално участие – спаринг девойки старша възраст до 52 кг. Бронз на европейското първенство в отборното състезание.

Илина Иванова – олимпийско таекуондо – 19 г. 3-о място на европейското първенство за жени

Калина Бояджиева, кикбокс – 15 г.3-кратна европейска шампионка от 2021 г. Без загуба на състезание от последните 3 години.

Мариян Петков, кикбокс – 15 г.Европейски шампион в стил лоу кик. 5-кратен републикански шампион

Анелия Тодорова, кикбокс – 16 г.европейска шампионка от Будва на ккик лайт 50 кг и сребърна медалистка на лайт контакт 55 кг. Носителка на 6 златни медала от Световната купа в Будапеща и още 6 титли от Европейска купа в Карловац. Спечелила още множество отличия от международни турнири у нас и в чужбина, както и от държавни първенства.

Номинирани са общо 41 млади състезатели от 22 вида спорт. Ще бъдат избрани „Най-добър отбор“ и „Най-добър треньор“. Сред 7-те отбора от пет спорта е националният ни отбор по бокс за младежи с треньор Борислав Бояджиев, който спечели 4 медала от Европейското първенство в Будва, Черна гора (злато за Радослав Росенов и Уилиам Чолов и бронз за Даниел Кирилов и Кирил Борисов). Това отреди и четвърто място в крайното отборно класиране на тима ни. Бояджиев пък е с номинация при треньорите. Той се бори за приза в конкуренцията на още 8 специалисти от други 5 спорта.