Начало Други Айкидо и геополитика: Стивън Сегал на важни срещи като представител на руското външно министерство (ВИДЕО)

Айкидо и геополитика: Стивън Сегал на важни срещи като представител на руското външно министерство (ВИДЕО)

Айкидо и геополитика: Стивън Сегал на важни срещи като представител на руското външно министерство (ВИДЕО)
0

Известният актьор и майстор на японското бойно изкуство Айкидо – Стивън Сегал, проведе среща с председателя на Управителния съвет на Евразийската икономическа комисия Михаил Мясникович. Нестандартната роля, в която виждаме ексцентричната холивудска знаменитост се дължи на специфичните функции, които Руската федерация му делегира преди години – официален представител на руското Министерство на външните работи.

Мясникович е запознал Сегал с основните дейности на проевразийската структура, подчертавайки важната социална, икономическа и хуманитарна роля на евразийската идея. Евразийството е сложна философска, историческа и геополитическа доктрина, която обхваща разбирания за връзките между континентите Европа и Азия и важното място на Русия в тях като основен архитект на тези отношения.

По време на срещата Сегал е заявил, че следи внимателно процесите в този регион, защото негови предци някога са живяли там. Актьорът е изразил готовност да се среща регулярно с организацията и да помага за реализиране на нейните инициативи.

Стивън Сегал изнася семинар по Айкидо пред руски самбисти

От 2018-а година Стивън Сегал е специален представител на руското външно министерство с фокус върху американо-руските връзки. Той получи руски паспорт лично от ръцете на президента Путин и многократно изрази подкрепа за анексирането на Крим, заради което му бе забранено да влиза в Украйна. Позицията му остана непоколебима и след нахлуването на Русия на украинска земя. През лятото Айкидо майсторът дори се появи във видео от руски затвор в окупираните територии, в което защитаваше проруски позиции.

През последните години Сегал е дистанциран от актьорството и характерния си публичен образ. Една от последните му изяви бе участие във влог на американски майстор по Карате, който пътува до Дубай, за да го интервюира. Във видеото Сегал разказа за своите виждания за бойните изкуства и заяви, че е напуснал САЩ, защото срещу него са били изказани много лъжи.

Екшън звездата от „Труден за убиване“, „Над Закона“ и „Белязан да умре“ е един от най-изявените неяпонски майстори на Айкидо. Дълги години Сегал е единственият неазиатец, който има собствено доджо в страната на изгряващото слънце, преподавайки на японци. В даден момент актьорът се появи и в ММА средите, като направи няколко тренировки със звездите на UFC от близкото минало Андерсън Силва и Лиото Мачида. Тези прояви обаче предизвикаха по-скоро хумористични коментари от феновете, които не разпознаха Сегал като експерт в областта на смесените бойни изкуства.

тагове: