Начало Други Атанас Герчев: Джудистите ни са добре подготвени за Световното

Атанас Герчев: Джудистите ни са добре подготвени за Световното

Атанас Герчев: Джудистите ни са добре подготвени за Световното
0

Атанас Герчев сподели, че националният отбор по джудо е натрупал умора, но ще даде максимума на Световното първенство. Надпреварата започва на 6 юни и ще се проведе в унгарската столица Будапеща.

Турнирът е последна възможност за спечелване на точки за олимпийската ранглиста. След края на първенството Международната федерация официално ще обяви и кои джудисти получават квоти за Токио 2020.

„Момчетата са добре, здрави са и вече си оправят килограмите за влизане в категориите“, сподели Атанас Герчев.

„Имахме много тежък сезон, постоянно бяхме по турнири, понатрупа се умора и първата седмица от лагера беше по-тежко, докато влязат в ритъм. Добре са подготвени и се надявам в Будапеща да се представят по възможно най-добрия начин.“

Ивелина Илиева: На татамито нямаш време за страх и притеснение

Преди Световното мъжете бяха на лагер на базата „Камчия“ край морето с представители на Гърция и Сърбия, включително и европейският шампион Александър Кукол.

Националният отбор е воден от най-добрия ни състезател Ивайло Иванов, който е с най-предно класиране от българите в олимпийската ранглиста – №13. Неговите срещи са на 9 юни.

На татамито в Будапеща ще излязат и останалите ни джудисти, които спорят за олимпийски квоти – Янислав Герчев (60 кг), Божидар Темелков (66), Борис Георгиев и Даниел Дичев (100).

За Световното са заявени 712 състезатели от 133 държави.

Шеф Андре Токев тренира с националния отбор по джудо

В навечерието на първенството предстои и изборен конгрес на Международната федерация по джудо. Фаворит за президентския пост е досегашният ръководител Мариус Визер (Румъния).

На форума страната ни ще бъде представена от Румен Стоилов, президент на Българската федерация по джудо.

Програмата по дни на българското участие:

6 юни – Янислав Герчев (60 кг)

7 юни – Божидар Темелков (66)

8 юни – Ивелина Илиева (57) и Марк Христов (73)

9 юни – Ивайло Иванов (81)

11 юни – Даниел Дичев, Борис Георгиев (100)

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.