Начало Други Бойни клубове от Варна чакат помощ от общината

Бойни клубове от Варна чакат помощ от общината

Бойни клубове от Варна чакат помощ от общината
0

Спортни клубове, сред които и бойни, очакват финансова помощ от община Варна. От административната централа обещаха да съдействат със средства, но все още не е обявен техният размер. От комисията „Младежки дейности и спорт“ гласуваха положително за оказването на парична подкрепа, но посочват, че тя трябва да бъде съобразена спрямо общинския бюджет и кризистната ситуация с пандемията от коронавирус.

Един от клубовете, които спешно се нуждаят от пари, е „Викинг Инс“. Отборът, който се гордее с много медалисти от национални и международни състезания, трябва да си набави 15 000 лева, за да участва в предстоящото Световно първенство по ММА в Бахрейн.

Приблизително същата сума е необходима и на „Спортен клуб по бойни спортове ММА – Варна“.  От клуба, от който произлизат редица републикански, балкански, европейски и световни шампиони, планират ремонт на стойност 14 300 лв. Оборудването, което спортистите ползват, е купувано при създаването на клуба и не отговаря на изискванията, породени от пандемията от COVID-19. Затова се предвижда цялостно пребоядисване на залата с антибактериална боя, частично подменяне на настилката и поставяне на антибактериални изтривалки.

Размера на отпуснатите средства ще бъде определен от комисията „Финанси и бюджет“, а след това предложението трябва да бъде гласувано и от Общинския съвет.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.