Начало Други Борис Георгиев – джудистът, който сбъдва мечтите си (ВИДЕО)

Борис Георгиев – джудистът, който сбъдва мечтите си (ВИДЕО)

Борис Георгиев – джудистът, който сбъдва мечтите си (ВИДЕО)
0

Всеки обича да мечтае. И всеки е имал детски мечти, които е изричал на думи.

Има хора, които успяват да сбъднат своите мечти – дали от чиста доза късмет, дали от положен труд и усилия, дали заради събдата, дали с чужда помощ… Често щастието ни е заложник именно на реализацията на същите тези мечти.

Тази неделя в студиото на „BOEC.BG“ влиза един млад, талантлив и щастлив човек. Още в  невръстни си години казва, че иска постигне две неща: да стане полицай и да спечели международния турнир по джудо за Купа „Освобождение“. Днес може да се похвали като успял в целите си човек.

Борис Георгиев успешно завършва образованието си в Академията на МВР и днес работи там като един от инструкторите. Освен това е национал по джудо.

След много успехи в различните възрастови групи при подрастващите, започва да дава сериозна заявка и при мъжете. 2019-та година се оказва най-силната в кариерата му – печели Европейска купа, става световен и европейски шампион в Полицейските игри. С настъпването на 2020-та успехите не секват, а напротив. Реализира друга от детските си мечти – тримуфира със златото в международния турнир по джудо за Купа „Освобождение“. Достига категорично до финала, който се оказва исторически за България – двама българи трябва да спорят за титлата при 100-килограмовите. И двамата от Сливен.

„Трябваше да се изправя се срещу моя ментор“, казва гордият Борис, който остава с леко угорчение, въпреки титлата, защото печели служебно. Тежка контузия спира за финалната бипка съперникът му и също национал Даниел Дичев.

Борис започва да спортува покрай сестра си едва на 4-годишна възраст. В началото съчетава няколко спорта едновременно.

Как открива своето призвание в залата по джудо, за ценните уроци от татамито, за сбъднатите мечти и новите цели и за призванието да си полицай, ще си говорим в студиото на „BOEC.BG“ на 12-ти юли от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.