Начало Видео Джудистите за първи път с премии от 4 години, обещаха им и заплати (ВИДЕО)

Джудистите за първи път с премии от 4 години, обещаха им и заплати (ВИДЕО)

Джудистите за първи път с премии от 4 години, обещаха им и заплати (ВИДЕО)
0

Парични премии за първи път от няколко години насам получиха най-добрите български джудисти и техният треньор. Сребърният медалист в категория до 60 кг от Европейското първенство в Тел Авив през април Янислав Герчев взе чек за 8000 лева, а неговият баща и треньор на националния тим Атанас Герчев прибра 4000 лв. Тези суми им се полагат по договор със старото ръководство на федерацията, който обаче не е бил спазен до този момент.

Джудистът Ивайло Иванов получи бонус от 1000 лева за седмото си място в турнира от Големия шлем на Абу Даби в категория до 81 кг. Тази премия не е по договор, а стимулиращ жест от страна на новата управа на централата.

Премиите им ги връчиха именно част от новото ръководство на Българска федерация по Джудо, в лицето на президента доц. д-р Румен Стоилов и вицепрезидента Даме Стойков, а церемонията се проведе в Пресклуб България. От името на Управителния съвет, който наброява 15 души, те обещаха оттук-нататък да има месечни заплати на националите на стойност 600 лева, както и да им поемат възстановяването. Засега те се полагат на тримата най-добри представители при мъжете и жените – Янислав Герчев, Ивайло Иванов и Ивелина Илиева, както и двама от най-перспективните ни състезатели при младежите Божидар Темелков и Валентин Алипиев.

Извън държавната субсидия от Министерството на спорта, новите шефове на родното джудо са осигурили към бюджета дарения на стойност минимум 120 000 лева на година.

Новата управа встъпи в длъжност на 15-ти октомври и в момента извършва ревизия на финансово състояние на централата. Те признаха, че срещу старото ръководство се води разследване от страна на Прокуратура, Министерство на спорта и др. оторизирани органи, за неправомерно изразходване на държавни средства и субсидии.