Начало Други Джудото отличи най-добрите за годината (СНИМКИ)

Джудото отличи най-добрите за годината (СНИМКИ)

Джудото отличи най-добрите за годината (СНИМКИ)
0

Българска федерация по Джудо отличи най-добрите си състезатели за 2019-та година. На церемония в Пресклуб „България“ президентът на централата доц. д-р Румен Стоилов и неговият заместник Даме Стойков връчиха специални плакети на  състезателите с най-добри постижения през тази година.

За номер 1 в родното джудо очаквано бе обявен Ивайло Иванов, който стигна до сребро в категория до 81 кг на Европейското първенство за мъже и спечели още 4 медала от най-висок ранг турнири (Голям шлeм и Гран При) Ивайло Иванов. Той е със сигурна олимпийска квота, след като заема 15-то място в олимпийската ранглиста и няма как да бъде изместен.

„Световното първенство е най-голямото ми разочарование. Не успях да покажа какво мога, загубих още първата среща. Не мога да се успокоя. Само олимпийски медал може да ме успокои“, коментира Иванов.

Снимки: LAP.bg

„Никой от нас не иска да бъде на Олимпийските игри само заради самото участие. Ние на Олимпийски игри сме ходили. Искаме медали и призово класиране!“, добави треньорът Атанас Герчев.

„Изключително съм щастлив от тази промяна в психиката на състезателите. Те не просто искат участие, а реални резултати на големи състезания“, развълнуван добави доц. Стоилов.

На второ място в класацията „Топ 10“ е Ивелина Илиева, която също има сигурна квота за Токио 2020. На турнира „Гран При“ в Израел през месец януари тя спечели бронзовия медал в кат. 57 кг, а седмица по-късно на Европейската купа в София отново се пребори за бронза. На Световното първенство в Токио през август зае 5-ото място, а месец по-късно грабна сребърния медал на Гран При в Ташкент.

„Много труд, но не толкова успехи по една или друга причина. При мен всичко се случва много трудно. Всички загуби ми дават урок, за да бъда перфектна през най-важната година – 2020-та“,  казва Ивелина.

Топ 3 влезе и талантливата Анастасия Балабан, която е европейска сребърна медалистка за кадети и с второ място на Европейските олимпийски игри в Баку, пета на Световното първенство и носителка на още 3 медала от Европейски купи. Догодина тя ще се изкачи при девойките.

В топ 10 влизат още Лидия Брънчева, Янислав Герчев, Марк Христов, Борислав Владов, Габриела Димитрова, Ивайло Димитров и Станислав Стефанов.

По-рано днес Ивайло Иванов бе отличен с почетен плакет и парична награда и от Министерството на отбраната. Джудистът ни, който е цивилен служител във военното формирование 22 980 – София, бе поздравен за златния си медал в кат. до 81 кг в турнира по джудо на VII Световни военни игри, които се проведоха в китайския град Ухан.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.