Начало Други Ивайло Иванов: Човек трябва да оценява и по-малките неща по пътя към върха

Ивайло Иванов: Човек трябва да оценява и по-малките неща по пътя към върха

Ивайло Иванов: Човек трябва да оценява и по-малките неща по пътя към върха
0

Българската звезда в джудото – Ивайло Иванов, който снощи донесе на страната ни първи медал от Европейското първенство по джудо – сребро в категория до 81 кг., направи равносметка на своето представяне на шампионата на Стария континент.

С времето се научих да приемам и загубите и победите малко по-спокойно. Ивайло отпреди 2-3 години щеше да се ядосва, да коментира бурно, да търси причината за „загубата“ на златния медал.

Днес аз просто спечелих среброто, насладих се на момента, бях в добра форма, през целия ден имах и други лични емоции и проблеми в главата си, но наистина дадох всичко от себе си. И съм доволен, щастлив, благодарен. Защото това, което сме постигнали е плод на много труд, лишения и борба. Всеки ден. И в пандемията, и в „нормалното“ време, и когато децата са ми болни и мен ме няма и когато не мога да се виждам с близките, за да ги опазя. Този 🥈 си го заслужих и съм благодарен. Другият път дано е с друг цвят 🙂. И тези думи не означават, че приемам и съм доволен от загубата и няма да се боря за злато, но човек трябва да оценява и по-малките неща в живота си по пътя към върха. Благодаря на всички за подкрепата, той е за вас 🏆“, написа Иванов в профила си във Facebook.

Ивайло Иванов се намира на 17 позиция в световната ранглиста при 81-килограмовите. В олимпийската, световният шампион за военни, също е 17-и, а след Европейското първенство, той най-вероятно ще влезе в топ 15.

Припомняме, че в първия ден на елитния форум, националите ни Янислав Герчев и Ивелина Илиева стигнаха до петото място в своите категории.

Родното участие на шампионата в Чехия продължава и днес. Честта на България ще брани Борис Георгиев. Младият ни джудист ще се бори в категория до 100 кг.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.