Начало Други Крис Либин сложи край на кариерата си с брутален нокаут (ВИДЕО)

Крис Либин сложи край на кариерата си с брутален нокаут (ВИДЕО)

Крис Либин сложи край на кариерата си с брутален нокаут (ВИДЕО)
0

Впечатляващо оттегляне на Крис Либин от бойната сцена. С брутален нокаут майсторът на нокаутите Крис Либин сложи край на състезателната си кариера. Ветеранът в смесените бойни изкуства реши да се пенсионира след последното си участие снощи в Bare Knuckle Fighting Championship.

40-годишният Либин се изправи срещу Куентин Хенри в среща в полутежката категория на веригата за бокс с голи ръце BKFC: KnuckleMania. Американецът нокаутира по-младия си противник още в първия рунд. Само след 67 секунди бившият боец от UFC пласира впечатляваща лява кука и прати Хенри на пода.

„Какъв проклет начин да завършиш кариерата си – извика Либен, след като ръката му бе вдигната за последен път. – Ето как исках да завърша кариерата ми. Благодаря на Куентин и благодаря на BKFC за тази възможност.“

Двубоят започна с мощни размени на удари от страна и на двамата, но Либин бързо скъси дистанцията, и след кратък клинч започна да вкара опасни ъперкъти, при един от които прати Хенри на пода, държейки се за окото. Съдията провери на повторение дали е нанесен коректно и видеото показа чист удар. Технически нокаут не бе даден, а Куентин бе оставен да се съвземе, след което срещата продължи. Либин не му остави много време и веднага го притисна със серия от удари. Последва нокдаун, в който Хенри не успя да се изправи при отброяването.

Така Крис Либин сложи край на кариерата си, която датира от 2002 г. Голяма част от нея минава в най-престижната ММА верига в света – UFC. В боя с голи ръце той записа актив 3 победи и 1 загуба.