Начало Други Купата на корейския посланик може да се превърне в континентален турнир

Купата на корейския посланик може да се превърне в континентален турнир

Купата на корейския посланик може да се превърне в континентален турнир
0

Шестото издание на турнира на Купата на корейския посланик премина успешно пред погледите на министър Красен Кралев, ректор Пенчо Гешев, многократния световен шампион по таекуондо мастер Юн, Халил Летипов, проф. Костадинов, Борислав Кьосев, Мохамед Саир и Сакис Ционплаоглу – носител на 9-ти дан черен колан по теакуондо.

Надпреварата бе открита от Н. Пр. Джънг Джингю, който бе впечатлен от отличната организация на състезанието и поздрави всички състезатели. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави председателя на БФТ Слави Бинев за успехите, които родното таекуондо постигна през тази година и определи таекуондото за най-бързо развиващият се спорт в България.

Председателят на БФТ Слави Бинев благодари на всички присъстващи за оказаното внимание, и разкри, че идеята за следващото издание на турнира е той да бъде на няколко континента, а заключителното финално състезание да бъде в София.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".