Начало Други Маруюяма пречупи Ломбардо на Световното по джудо

Маруюяма пречупи Ломбардо на Световното по джудо

Маруюяма пречупи Ломбардо на Световното по джудо
0

Йоширо Наруяма е новият световен шампион по джудо в категория до 66 килограма. Японецът победи първия в световната ранглиста Мануел Ломбардо в големия финал в Будапеща, Унгария.

Италианецът беше считан за големия фаворит в дивизията, но джудистите от Страната на изгряващото слънце винаги са били сред най-опасните.

Наруяма бе избран в отбора за Световното първенство на мястото на Тифуми Абе, който ще представя японците на Олимпийските игри в същата категория.

Двамата излязоха в специален мач, организиран от Японската джудо федерация. В него Абе спечели и ще представя родината си в Токио.

Tова е огромна заявка за Япония, която изпрати своя „Б“ отбор в Будапеща.

До момента освен Наруяма и Ай Шишиме спечели световна титла, но няма да участва на Игрите.

На приложения клип можем да видим компилация от финалните части на всички схватки с участието на Йоширо Наруяма на Световното

Родният представител в категорията Божидар Темелков отпадна от аржентинеца Тал Алмог.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.