Начало Други Младият Верхувен – копие на Пади Пимблет (СНИМКА+ВИДЕО)

Младият Верхувен – копие на Пади Пимблет (СНИМКА+ВИДЕО)

Младият Верхувен – копие на Пади Пимблет (СНИМКА+ВИДЕО)
0

От GLORY, която е най-известната органиация за кикбокс в цял свят припомниха сблъсък на „краля на кикбокса“ Рико Верхувен от преди около 14 години.

Нидерландската машина за победи е имал доста по-дълга коса отсега. Феновете дори го оприличиха на настоящия боец на UFC и бивш шампион на Cage Warriors – Пади Пимблет, който ще се завърне в октагона на UFC за своя втори мач във веригата през март.

От организацията пуснаха снимка и видео от сблъсъка на на Верхувен с Кристиано Делгадо, състоял се на 26 април 2008 година, част от K-1 World GP 2008 Amsterdam. До успеха с решение стига Верхувен.

„Още когато беше принц“, написаха от компанията по адрес на настоящия шампион на организацията при най-тежките.

Припомняме, че Рико Верхувен спечели три годишни класации – „Най-добър кикбоксьор на годината“, „Най-добра битка на 2021 година“ (трилогията с Джамал Бен Садик) и „Най-добрите акценти/моменти за 2021 година“ в GLORY.

През 2021 година 195-сантиметровият нидерландец спечели турнир в тежка категория, надделявайки последователно над Хесди Хергес и над Тарик Хбабез.

През октомври Верхувен трябваше да спори с Алистър Овърийм, който се завърна в кикбокса, но двубоят пропадна.

Мястото на Овърийм зае Джамал Бен Садик. Това беше и трети двубой между тях.

„Краля на кикбокса“ надделя над 205-сантиметривия си опонент с технически нокаут в четвъртия рунд на събитието Glory 79: Collision 3. За Верхувен това беше десета поредна защита на титлата в тежка категория.

С успеха си в главния мач на бойното шоу в Амстердам (Нидерландия) шампионът спечели и трилогията си с Бен Садик. До момента двамата си бяха разменили по една победа.