Начало Други Националите по таекундо заминаха за европейското в Швейцария с амбиция за медали
0

Националите по таекундо заминаха за европейското в Швейцария с амбиция за медали

Националите по таекундо заминаха за европейското в Швейцария с амбиция за медали
0

Със сериозни амбиции за медали днес за Швейцария отлетяха българските участници на предстоящото Европейски първенство по таекуондо – WTF за мъже и жени. Отборът ни за Монтрьо е в състав – Калоян Бинев (-54 кг.), Мартин Гърков (-58 кг.), Митко Джорджев (63 кг.), Теодор Георгиев (-74 кг.) и Борислав Богданов (-87 кг.). Те бяха изпратени от новия председател на Федерацията Слави Бинев.

Христо Михалчев, Васил Христев и Пламен Трънски са треньорския състав за Европейското, а Владимир Белокапов е международнияt съдия от българска страна.

„Винаги човек трябва да се готви за най-лошото, както и да се радва на най-доброто. За съжаление петима състезатели няма как да са на европейското, понеже имат матури тук в България. Иначе очакваме двама от състезателите ни да запишат сериозни резултати. Това ми е първо състезание като председател на Федерацията, и ще се опитам да дам своята подкрепа и опит от такива турнири. Моето присъствие е свързано и с внасяне на кандидатура за европейско в България през 2018г., както знаете тогава София е домакин на Европейска столица на спорта, и ако това се случи ще е повече от прекрасно. Искам да изкажа своята благодарност към министър Красен Кралев, с който се надявам да работим в тясно сътрудничество “, заяви Слави Бинев на заминаване.

Председателят на Федерацията по Таекуондо- WTF – Слави Бинев ще се присъедини утре към българската група, като той има и друга мисия при своето пътуване. Освен да подкрепи състезателите ни, Бинев лично ще внесе кандидатурата на България за домакин на следващото Европейско първенство по таекуондо през 2018г.