Начало Други Националите по таекундо заминаха за европейското в Швейцария с амбиция за медали
0

Националите по таекундо заминаха за европейското в Швейцария с амбиция за медали

Националите по таекундо заминаха за европейското в Швейцария с амбиция за медали
0

Със сериозни амбиции за медали днес за Швейцария отлетяха българските участници на предстоящото Европейски първенство по таекуондо – WTF за мъже и жени. Отборът ни за Монтрьо е в състав – Калоян Бинев (-54 кг.), Мартин Гърков (-58 кг.), Митко Джорджев (63 кг.), Теодор Георгиев (-74 кг.) и Борислав Богданов (-87 кг.). Те бяха изпратени от новия председател на Федерацията Слави Бинев.

Христо Михалчев, Васил Христев и Пламен Трънски са треньорския състав за Европейското, а Владимир Белокапов е международнияt съдия от българска страна.

„Винаги човек трябва да се готви за най-лошото, както и да се радва на най-доброто. За съжаление петима състезатели няма как да са на европейското, понеже имат матури тук в България. Иначе очакваме двама от състезателите ни да запишат сериозни резултати. Това ми е първо състезание като председател на Федерацията, и ще се опитам да дам своята подкрепа и опит от такива турнири. Моето присъствие е свързано и с внасяне на кандидатура за европейско в България през 2018г., както знаете тогава София е домакин на Европейска столица на спорта, и ако това се случи ще е повече от прекрасно. Искам да изкажа своята благодарност към министър Красен Кралев, с който се надявам да работим в тясно сътрудничество “, заяви Слави Бинев на заминаване.

Председателят на Федерацията по Таекуондо- WTF – Слави Бинев ще се присъедини утре към българската група, като той има и друга мисия при своето пътуване. Освен да подкрепи състезателите ни, Бинев лично ще внесе кандидатурата на България за домакин на следващото Европейско първенство по таекуондо през 2018г.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.