Начало Други Националите по таекуондо вече са в Италия
0

Националите по таекуондо вече са в Италия

Националите по таекуондо вече са в Италия
0

Рано тази сутрин в италианския град Римини пристигна националният отбор на България по таекуон-до ITF за участие в Европейското първенство. Шампионатът официално ще бъде открит тази вечер в 20:00 часа, а веднага след настаняването в хотела, българският тим се отправи към залата за тренировка. Както е известно, България ще бъде представена от 78 състезатели във всички категории, дисциплини и възрастови групи ( деца, юноши, девойки, мъже и жени). Цялата ни делегация е от 103 души, като в нея влизат и съдии, треньори, лекари, рехабилитатори и официални лица.

“Пътуването мина без проблеми. С два автобуса и един микробус стигнахме до тук и в момента е краят на първата ни тренировка. Топло време ни посрещна, което ни накара да направим кратка разходка по крайбрежната улица и веднага към залата. първото ми впечатление е, че домакините са направили добра организация. Малко по-късно ще има заседание на борда на ITF, на което ще се дискутират важни въпроси за нашия спорт и аз като вицепрезидент на Европейската федерация ще присъствам и ще изнеса доклад. Заедно с мен ще бъде и Костадин Димитров, който е вицепрезидент на нашата федерация. Много работни срещи ни очакват с колегите.  От утре сутринта започва първенството  по възрастови групи и дано още до обяд да имаме първи медали от шампионата. Всичко е наред, настроението в отбора ни е отлично, чакаме състезанията”, каза Марио Богданов- президент на БФТаекуон-до ITF.

Над 700 спортисти от 25 държави ще участват на Европейското първенство, което ще продължи до 8 април. Ден след това българската делегация ще отпътува от Римини за България.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.